Sivut

sunnuntai 7. heinäkuuta 2013

Kesäloma Roomassa

TÄMÄ TARINA VIIME SYKSYLTÄ! :)

Kesäloma koitti lopultakin näin lokakuussa ja matkustimme ukkokullan kanssa Roomaan nauttimaan historiasta, kulttuurista ja lämmöstä. Koska olen perinjuurin kissanainen, löysin myös Rooman kissakolonioista yhden, Torre Argentinan aukiolla sijaitsevan. Aukion reunalla, tien alapuolella sijaitsee kissojen parantola ja hoitola, jossa vapaaehtoiset hoitavat hylättyjä kissoja ja leikkauttavat ne. Kissoja napataan kiinni eri kolonioista ympäri Roomaa, steriloidaan ja palautetaan takaisin. Näin saadaan vähennettyä ei-toivottujen pentujen syntymistä ja edistetään kissojen terveyttä.
Hylättyjä kissoja tiloissa on vähän tilanteesta riippuen n. 100-200. Kissat steriloidaan, rokotetaan, madotetaan ja hoidetaan muista mahdollisista vammoista kuntoon. Monelle kissalle saadaan järjestettyä uusi koti, mutta osa jää asumaan tiloihin.
Monelle kissalle on hankala löytää uutta kotia, sillä osa kissoista on täysin sokeutuneita, osalla saattaa olla neurologisia ongelmia ja osa on kuuroja. Torre Argentinan kissakoloniasta voi kuitenkin etäadoptoida kissan, jolloin toiminta saa rahallista tukea ja myös vaikeasti adoptoitavat kissat saavat mahdollisuuden elää.Tässä on toinen adoptoimistani kissoista, Polidora. <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti