Sivut

sunnuntai 20. toukokuuta 2012

Pirok 20.5.2012

Pirokin näyttelyssä tällä päivämäärällä ekaa kertaa FIFe-näyttelyssä esiintyi Quisha Oriclis, aka Ljuba!
Lupukka on siis allekirjoittaneen ja PikkuPirun kissalan yhteistuonti Moskovasta ja näyttelydebyyttinsä tyttönen teki heti tultuaan Suomeen TICA-näyttelyn muodossa.

Sara vei Ljuban Tampereelle näyttelyyn ja päivän sitten sain jännittää tuloksia kotona. Lauantain tuloksia seurasin luonnollisesti netistä ja heps mitä näinkään! Egyptinmau Kamilan tytär Lilja Varpaanpurija oli mukana näyttelyssä! Mielenkiinnolla jäin odottamaan mitä meidän pikku-Lilistä sanotaan ja mitä sieltä tuli? Sieltä tuli VP!!! Liljuska oli usean hopeamaun joukosta se kaikkein kaunein! "Kasvattiemo" onnittelee Liliä ja Royta!

Tämän päivän näyttelyssä oli siis kaksi jännitettävää, Ljuba ja Lilja. Ensin tuli Liljan tulokset ja Liljalle serti ja taas VP!!! Mahtavaa Lili! Mutta pommi paukahtikin vasta myöhemmin, Lilja oli paras aikuinen naaras omalla tuomarillaan! :D :D Ihan mieletön fiilis! Kovassa seurassa Lilja kisasikin, voiton vei upea, upea ruskea burma, mutta kyllä olen ylpeä Kamilan tyttärestä!

Toivottavasti saan Liljasta uudemman kuvan, niin näette millainen kaunotar meidän Kamilan tytär on. <3

Sitten Ljuba. EX1 napsahti kauniisti ja takaisin TP-valintaan. Valinnassa vastassa vain toinen nuori ja Ljuba paneeliin! Mahtavaa Ljuba!!! <3 Lopullista tulosta sainkin sitten jännittää heti viimeiseen asti, sillä Saran puhelin oli kiinni ja tulokset eivät olleet Pirokin sivuilla ihan reaaliajassa (mutta SUURI KIITOS Pirokille tulospalvelusta!!!). Pari tulosta tippui, Matti BIS-uros, Neffi BIS-naaras.....sitten loput tulokset paukahtivat sivuille. Quisha Oriclis OSH o EX1 NOM BIS. Piti tavata pari kertaa ennen kuin meni jakeluun! Sitten alkoi huuto ja wuhuu wuhuu!!!

Ljuba, pieni ötökkä <3
Voittoa ei himmentänyt se tieto, että Ljuban nominoinut tuomari äänesti omaa kasvattiaan. Se kyllä kismittää että tämä on sääntöjen mukaan tehty mahdolliseksi. Vertailun vuoksi, kun Ljuba tuli Suomeen TICA-tuomarin mukana, ei kyseinen tuomari voinut arvostella Ljubaa koko viikonloppuna, sillä hän oli nähnyt kissan ennen näyttelyä. Kyseisellä henkilöllä ei ole mitään sidettä kissaan tai sen kasvattajaan, eikä meihin omistajiin, tapasimme ensimmäistä kertaa näyttelyn yhteydessä.
FIFessä säännöt kieltävät tuomaria arvostelemasta omia kissojaan, mutta säännöt sallivat kasvattien arvostelun ja äänestämisen paneelissa. Henkilökohtaisesti tämä muodostuu minulle eettiseksi ongelmaksi; voiko olla 100% jäävi kun kyseessä on oma kasvatti? En puhu nyt tästä kyseisestä tuomarista, vaan yleisellä tasolla haluan herättää keskustelua, tuleeko esittää sääntömuutosta, että mikäli tuomarin kasvatti on paneelissa, tulee tuomarin jäävätä itsensä. Kuulemani mukaan osa tuomareista toimii näin ja kunnioitukseni heille siitä, näin taataan varmuudella tasa-arvoinen arvostelu ja näytteilleasettajien mielenrauha.

5 kommenttia:

 1. :D Mitäpä jos huolehtisit niistä tica asioista fife asioiden sijaan. Ei tuossa ole mitään epäselvää tai mitään eettistä roplematiikkaa muuta kuin ihmisillä joilla on kieromieli. Onnea kuitenkin voitosta, on hieno kimuli teillä siinä.

  VastaaPoista
 2. Valitettavasti niin kauan kuin kissani käy FIFe-näyttelyissä, ovat sen säännöt myös minun ongelmani. Kovin monella meistä on sitten kiero mieli, ainakin Facebookissa käydyn keskustelun perusteella. Kiitos onnitteluista. <3

  VastaaPoista
 3. Mä en ole koskaan ymmärtänyt tätä verenhimoista voittosuhdanteen hakua näyttelyissä. Siksi kai minun kissat eivät ole voittajia. Näyttelyt eivät ole minulle elämänsuola eikä tuomarin sana ole koskaa minulle merkinnyt sen kummempaa eikä eritoten vaikuttanut kasvattamiseeni. Pentujeni menekki ei ole suhdanteessa siihen käynkä näyttelyissä ja kuinka monta titteliä kissani omaavat. Voitot eivät ole koskaan tehneet kissasta sen arvokkaampaa. Siksi en varmaankaan osaa koko ajan pohtia sitä missä on vilunkia. Kissasi käy Fife-näyttelyissä toisen omistajansa nimillä ja on merkitty täysin toisen ihmisen omistukseen. Hyvin harvoin käy niinkuin teillä tänään ja voitonhan tekin putsasitte pussiinne kuitenkin ihan ansaitusti.

  VastaaPoista
 4. Mä en nyt ymmärrä mitä sä yrität sanoa? Mun kissat ei ole pärjänneet, nyt on ollut hieno sauma että kasvatti ja kollin poika on pärjänneet. Samoin oon saanut iloita entisen sijoituskissani jälkeläisten menestyksestä.
  En ole tietääkseni ollut missään vaiheessa, minkään kissani kanssa voittoa tavoittelemassa. Simskupoikani pääsi muutaman kerran paneeliin, ja se oli iso juttu, mutta en kyllä missään vaiheessa odottanut Nanosta Junior Winneriä. :D
  Kissa on merkitty toisen ihmisen nimiin FIFessä sen vuoksi, ettei tule ristiriitaa eikä ongelmia kissan toiselle omistajalle Saralle kun pentue rekisteröidäänkin minun kohdallani vain TICAan.
  Kritiikkiä tälle asialle esitti myös tuomari toisesta maasta, hän ei ymmärtänyt miksi jako oli tehty niin, että tällainen tilanne on mahdollinen tai miksei tuomari jäävännyt itseään.
  En mä näe mitään väärää asioiden pohtimisessa ja kyseenalaistamisesta.

  VastaaPoista
 5. En mä mitään aja takaa, meinaan vaan että niin kovin harvoin ollaan vaan onnellisia ja iloisia kissan saavutuksesta. Jos kissa ei sitten saavuta mitään niin spekuloidaan kuka on epäonnen takana. Ei asiat kuitenkaan niin monimutkaisia ole eikä näyttelyt oikeasti niin tärkeitä.

  Se on ihan totta että kai tän päivänen olis voitu toisinkin tehdä mutta tuskin se tälläisenäkään ketään haavoitti millään tavoin.Jotenkin se on myös tuomareiden aliarvioimista omassa työssään ja jollain tapaa myös heitä ihmisenä leimaamista kun spekuloidaan oliko takana oman onnen tavoittelu valinnoissa.

  Hyvät yöt ja lämpöisiä kesän odotteluja :))

  VastaaPoista